گزارشی از افتتاحیه جشنواره ملی تلاوتهای تقلیدی در قزوین
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در آئین افتتاحیه بزرگترین رویداد قرآنی کشور که جمعه سوم اسفند در آستان مقدس امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: الحمدالله جامعه ما قرآنی است و امروز در خدمت نوجوانانی هستیم که برگزیدگان دومین جشنواره تلاوتهای تقلیدی هستند.
وی در ادامه بیان کرد: مرسوم است در هر هنری وقتی بخواهند رشد کنند استاد سرمشقی میدهد تا استعدادها شکوفا شود در این جشنواره نیز همین روند در جهت شکوفایی استعدادهای قرآنی در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: قرآن را باید بخوانیم و به این موضوع توجه داشته باشیم که قرائت قرآن برای این است که با این کتاب آسمانی آشنا شویم، انس بگیریم و در آن تدبر کنیم.
طرح ملی استعدادیابی قرآنی در دستور کار قرار دارد
علی محرابی، دبیر جشنواره تلاوتهای تقلیدی، نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: افرادی که در مرحله کشوری جشنواره تلاوتهای تقلیدی به امتیاز حد نصاب برسند، به طور مستقیم به مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن اوقاف راه مییابند و بالعکس نوجوانانی که در مسابقات سراسری اوقاف به مرحله کشوری راه پیدا کنند، مستقیم به مرحله کشوری جشنواره تلاوتهای تقلیدی راه خواهند یافت.
وی با بیان اینکه هدف و محوریت جشنواره تلاوتهای تقلیدی آموزش است و نه صرفاً کسب رتبه و مسابقه، افزود: طرح ملی استعدادیابی و پروش استعدادهای برتر کشور در دستور کار قرار دارد که جشنواره تلاوتهای تقلیدی در فاز اول این طرح قرار گرفته است.
دبیر جشنواره تلاوتهای تقلیدی بیان کرد: مهمترین عامل ابزارساز برای تلاوت عالی موضوع تقلید است، ابزار یعنی هر آنچه قاری قرآن نیاز دارد از آن استفاده کند، بنابراین مهمترین اصل در آموزش تلاوت قرآن است.
جشنواره تلاوتهای تقلیدی؛ انگیزه جوانان برای تلاوت
حجتالاسلام والمسلمین سید مصطفی مجیدی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین، نیز در آئین افتتاحیه جشنواره تلاوتهای تقلیدی اظهار کرد: یکی از سیاستهای ویژه و رسالتهایی که بر عهده سازمان اوقاف است پاسداشت مقام قرآن کریم و اتصال واقعی این جایگاه با عظمت و جایگاه ولایت است.
وی در ادامه بیان کرد: قزوین بیشترین آثار تاریخی ثبت شده در ایران را دارد و تکلیف اولیه ما در حوزه قرآنی ایجاد و شکلگیری محافل قرآن در بقاع متبرکه است لذا توفیق شد همافزایی قرآنی در جوار لازم التکریم امامزاده حسین (ع) شکل گیرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: امیدواریم این محافل و زانوی ادب زدن در برابر کتاب آسمانی و تمسک به آموزههای اهلبیت(ع) باعث شود که همه ما به صورت واقعی پای ولایت باشیم و جزو کسانی باشیم که با عمل به قرآن جامعه را برای ظهور منجی آماده کنیم.
وی گفت: ما تلاش کردیم فضایی شکل بگیرد که به جامعه بگوییم در کنار زیبایی و ژرفایی که کتاب آسمانی قرآن دارد، جایگاه بلندمرتبه و رفیعی هم میتواند داشته باشد که نوجوانان و جوانان را جذب کند در این راستا امیدواریم این جشنواره موجب شود ما سالهای سال چهرههای قرآنی داشته باشیم که در مجامع ملی و بینالمللی خوش بدرخشند.
افق فرهنگی: این رویداد ملی در سه رده سنی ۹ تا ۱۳ سال، ۱۳ تا ۱۶ سال و ۱۶ تا ۲۰ سال برگزار شده است؛ در سال جاری بیش از ۶۰۰۰ نفر از ۲۰ استان کشور در جشنواره تلاوتهای تقلیدی شرکت کردهاند. همچنین میزان جوایز جشنواره تلاوتهای تقلیدی ۳۰ درصد بیشتر از مسابقات تلاوتهای قرآنی است.
انتهای پیام