چرا «فیلمتصویر» همان آثار فجر و فیلم کوتاه تهران را نمایش میدهد؟
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و یکمین جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر عصر سهشنبه ۷ اسفند با حضور سیف الله صمدیان، محسن خانجهانی دبیر بخش محیط زیست رویداد، نغمه مقصودلو دبیر اجرایی و ارسلان امانتی دبیر بخش فیلم رویداد در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
سیف الله صمدیان دبیر بیست و یکمین جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر در ابتدای نشست درباره حذف شرط سنی از جشن امسال گفت: ما در جشن تصویرسال چون فکر میکردیم نسلی باید شناسایی و معرفی شوند، به همین منظور برای معرفی آنها شرط سنی گذاشتیم تا معرفی شوند که از جمله آنها میتوان به سعید روستایی و پدرام پورامیری اشاره کرد. امسال اما، فکر کردیم شرایط سنی را برداریم، چون عدد بیست و یک برای ما عدد خاصی شد و وظیفه داشتیم نسلی را معرفی کنیم و باید مسیر رشد آنها را نیز ببینیم.
وی افزود: جایزه هنرهای تصویری را در چهار شاخه گرافیک با اهدای جایزه مرتضی ممیز، سینما با اهدای جایزه عباس کیارستمی، عکاسی با اهدای جایزه بهمن جلالی و کاریکاتور با اهدای جایزه کامبیز درمبخش برگزار خواهیم کرد.
صمدیان توضیح داد: در این دوره جوایز پوستر، طراحی جلد کتاب و هویت دیداری را در حوزه جایزه گرافیک اهدا میکنیم. همچنین، جایزه بخش سینما نیز در شاخه فیلمهای داستانی، مستند، انیمیشن، تجربی، تک درخت و محیط زیست اهدا میشود. البته بخشهای تک درخت، تجربی و محیط زیست را چون برای اولین بار در جشنواره داریم، هیئت انتخاب و داوری جداگانهای داشتند که متشکل از ساعد نیکذات، محمد شیروانی و شهرام مکری، به عنوان هیئت داوران هستند. هیئت انتخاب این بخش نیز که ۸۰۰ فیلم را دیدند، ساعد نیک ذات، پیروز کلانتری، محسن خان جهانی، درناز حاجیها و سهند صمدیان بودند. در این بخش ۲۵۶ فیلم انتخاب شدند.
وی درباره زمان فیلمها و وضعیت نمایش آنها گفت: فیلمهایی که پذیرفته شدند، اکثراً کوتاه هستند اما برای فیلمهایی که بلند بودند و مورد قبول هیئت داوران واقع شدند، نمایش ویژه در سالن شهناز خواهیم گذاشت.
دبیر جشن تصویرسال بیان کرد: پوستر بیست و یکمین جشن تصویرسال توسط حمیدرضا بیدقی از چهار چهره امسال که جوایزی به اسم آنها اهدا میشود، طراحی شده است.
در ادامه، محسن خان جهانی که دبیر بخش محیط زیست جشن را برعهده دارد، درباره چگونگی اضافه شدن این بخش به جشن تصویرسال گفت: چندین ماه پیش فیلم من «بر سر خاک» در خانه هنرمندان ایران با حضور شینا انصاری رئیس سازمان محیطزیست و سیفالله صمدیان به نمایش درآمد که شینا انصاری پس از نمایش، از وضعیت موجود در فیلم ناراحت شد و با حضور سیفالله صمدیان قرار شد که بخش محیط زیست به جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر اضافه شود.
وی عنوان کرد: ارسال این همه آثار مرتبط با محیط زیست به این رویداد واقعاً جالب توجه است و فکر میکنم اگر جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر نبود، مشخص نبود این همه فیلم و عکس خوب محیط زیستی کجا میخواست نمایش پیدا کند.
خانجهانی بیان کرد: مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم تصویر ساعت ۱۹ با اکران فیلم مستند «آببندان» خواهد بود. چند فیلم هم در بخش داستانی نمایش میدهیم که با کمک سیفالله صمدیان این اقلام هنری جمعآوری شد. سازمان محیط زیست نیز از ما خواسته بخش محیط زیست این رویداد از سال بعد به صورت منظم ادامه پیدا کند.
صمدیان همچنین درباره انتخاب عکسهای رسیده به دبیرخانه توضیح داد: با توجه به حجم بالای عکسهایی که از شاخههای مختلف به دستمان رسید، در بخش عکس امکان انتخاب و داوری وجود نداشت به همین دلیل به عنوان کیوریتور دست به انتخاب زدهایم و این کاری است که با تجربه به آن رسیدم. بیش از ۲۰ هزار عکس را دیدم و مرور کردم تا در فضای خانه هنرمندان جا بگیرد. همچنین مجبور شدیم بخش مالتی مدیا را نیز فعال کنیم که بر همین اساس، بخش مالی مدیا را هم در داوری آوردیم.
وی در ادامه آمار بخشهای مختلف را ارائه داد و بیان کرد: در جشنواره فیلم تصویر، ۲۵۴ فیلم داستانی و مستند و انیمیشن، ۴۹ فیلم در بخش محیط زیست به نمایش درمیآیند، در بخش گرافیک، ۵۸۲ اثر انتخاب شدند که ۶۶ اثر چاپ شده و ۲۹ اثر محیط زیستی است، در بخش مالتی مدیا ۱۲۳ اثر و ۲۰ اثر محیط زیستی داریم. همچنین، در بخش کاریکاتور، ۵۷ اثر و ۴۶ اثر در بخش محیط زیست در رقابت حضور دارند. از ۲۰۸۹۶ عکس رسیده به دبیرخانه، ۶۵۱ عکس در بخش چاپی و ۴۶ اثر برای بخش محیط زیست و ۹۵۶ عکس در بخش مالتی مدیا و در بخش محیط زیست نیز ۱۲۳ اثر خواهیم داشت.
صمدیان در پاسخ به پرسشی درباره کاری ویژه در جشنواره فیلم تصویر که متفاوت از آثار نمایش داده شده در جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره فیلم فجر باشد، گفت: ما همه فیلمها را دیدیم و هیئت انتخاب کار خود را انجام داد اما بر اساس مجوزهایی که میشد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بگیریم، فقط توانستیم نمایش فیلمهای اعلام شده را داشته باشیم. البته در حال مکاتبه با وزارت ارشاد هستیم تا بتوانیم کاری ویژه در این بخش داشته باشیم و فیلمهایی را که نیاز به اصلاحات دارند، نیز نمایش دهیم.