مهمانبازی سیاسیون در جشنواره فجر تحت تاثیر یک پرونده قضایی
افق فرهنگی: سهشنبه ۱۶ بهمنماه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به روز پنجم خود رسید که به نام زنده یاد رضا داوود نژاد مزین شده بود؛ بازیگری که همین ابتدای امسال از دنیا رفت.
سینمای رسانه در مرکز همایشهای برج میلاد همانند روزهای گذشته در روز سهشنبه چهار فیلم را به همراه یک مستند در بخش ویژه اکران کرد که نکته جالب توجه لوکیشنهای خارجی متعدد در بیشتر آنها بود.
* اولین فیلمی که در این روز به نمایش درآمد «اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری بود که داستانی را از آخرین روزهای زندگی شهید علی هاشمی و انتظار ۲۲ ساله خانوادهاش برای پیدا شدن پیکرش را روایت میکرد .این فیلم همان قدر که از سوی بعضی مخاطبان در سینمای رسانه اثری خوب توصیف میشد که توانسته بود با به تصویر درآوردن حال و احوال مادر، همسر و فرزندان علی هاشمی و نیز سینهزنی پایانی فیلم با صدای صادق آهنگران آنها را احساساتی کرده و اشکشان را درآورد، از سوی برخی دیگر فیلمی متوسط دانسته میشد که در مواردی شعاری هم عمل کرده است. البته برای بررسی و نقد درستتر فیلم نباید این نکته را فراموش کرد که چند روز قبل فیلم «اسفند» با تمرکز بر شخصیت شهید علی هاشمی در همین سینما نمایش داده شده بود و مخاطبان «اشک هور» به واسطه همان «اسفند» به تازگی با شخصیت علی هاشمی کاملا آشنایی پیدا کرده بودند.
* فیلم دوم «دست تنها» جدیدترین ساخته امیرحسین ثقفی بود که مجید مظفری با ایفای نقش در آن با فیلمی جدید به سینما برگشته است. البته این فیلم چندان نتوانست نظر مثبت اهالی رسانه را در مقایسه با دیگر آثار ثقفی کسب کند.
* سومین فیلم جشنواره در روز سهشنبه «خاتی» بود که زیباترین و جذابترین بخش آن طبیعت زیبا و چشم نوازی بود که به تصویر کشیده شد. این فیلم دغدغههایی را درباره حفظ محیط زیست، حیوانات و نیز اثرات آتش سوزی در جنگلها را مطرح میکرد. یکی از نکاتی که در این فیلم به چشم آمد و در برخی فیلمهای دیگر نیز دیده میشود، تغییراتی است که برخی بازیگران برای زیبایی بیشتر در صورت و دندان خود ایجاد کردهاند که گاهی با نقشی که ایفا میکنند بسیار ناهمگون است.
* چهارمین فیلم این روز ساخته جدید رسول صدرعاملی با نام «زیبا صدایم کن» بود که تقریبا آن را میتوان تنها فیلم جشنواره تا روز پنجم دانست که اهالی رسانه و منتقد بیشترین رضایت را نسبت به آن داشتند و بارها در طول نمایش فیلم آن را تشویق کردند. بازیگران اصلی این فیلم امین حیایی و ژولیت رضاعی دختر کریستف رضاعی هستند که رابطه پدر و دختری متفاوتی را به تصویر کشیدند.
* از بعدازظهر روز سهشنبه خبر تشکیل پرونده قضایی برای رضا بابک و مرضیه برومند در رسانهها چرخید که باعث ابراز تعجب و البته دستمایه شوخی قرار گرفت. همین موضوع سبب شد که وقتی سخنگوی دولت، فاطمه مهاجرانی و بعد محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور به سینمای رسانه در برج میلاد آمدند بابت این مسئله مورد پرسش قرار بگیرند که هر دو در جملاتی مشابه به هم از تلاش دولت برای رفع این مشکل خبر دادند.
* این ماجرا در ساعات پایانی روز هم با انتشار متنی از سوی مرضیه برومند در صفحه شخصی خودش در فضای مجازی ادامه پیدا کرد. برومند با انتشار عکسی از پشت صحنه سریال آرایشگاه زیبا که خودش آن را با بازی رضا بابک کارگردانی کرده بود، توضیحاتی را منتشر کرد.
* بجز مهاجرانی و عارف چهرههای مطرح دیگری هم روز گذشته به جشنواره آمدند که از بین آنها به علی لاریجانی، معاون مطبوعاتی و معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی و نیز احمدرضا درویش و پرویز شهبازی میتوان اشاره کرد.
* در بین این نامها علی لاریجانی و احمدرضا درویش در یکی از سالنهای جنبی مرکز همایشهای برج میلاد به تماشای فیلم «صیاد» نشستند.
* روز گذشته دومین نتیجه رأی گیری در سینماهای مردمی هم اعلام شد که با حذف دو فیلم «مرد آرام» و «شمال از جنوب غربی»، ۱۳ فیلمی که دارای بیشترین تعداد رأی بودند منتشر شدند.
* همچنین در این روز نمایش فیلمهای جشنواره در استانها هم جدیتر دنبال شد تا در دومین روز اکران استانی، سینماهای بیشتری به چرخه نمایش جشنواره اضافه شوند.
* «آنتیک» ، «تاکسیدرمی»، «رها»، «گوزنهای اتوبان»، «ناتوردشت»، «کفایت مذاکرات»، «زیبا صدایم کن»، «بچهی مردم» و «صددام» در پنجمین روز جشنواره به سانس فوقالعاده رسیدند.
انتهای پیام