فرهنگی و هنری > فرهنگ عمومی

جزئیاتی از داوری جشنواره فیلم فجر، خبرهایی از محسن چاوشی و حواشی «حراج تهران»



افق فرهنگی: منوچهر والی‌زاده ـ دوبلور برجسته کشورمان که مدتی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بود، پیش از ظهرچهارشنبه اول اسفند ماه درگذشت. 

منوچهر والی‌زاده چه مرگ‌هایی که به چشم دید!

خبرهایی از جشنواره موسیقی فجر

افرادی که مخاطب موسیقی کلاسیک هستند، حتما یکی از آثار چایکوفسکی را از «دریاچه قو» گرفته تا کنسرتو ویلن او، دوست دارند. حال تصور کنید که مخاطب موسیقی چایکوفسکی باشید و به کنسرتی بروید که تماما آثار او را بنوازد؛ این کنسرت قطعا بهشت شما خواهد بود.

کنسرت پرحاشیه «معین زندی» در جشنواره موسیقی فجر

با آغاز چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، حواشی متعددی درباره قطعی برق سالن‌های کنسرت به خصوص سالن «رزمال» در رسانه‌ها منتشر شد که در مواردی این خبرها صحت داشتند و در مواردی خیر!

اجرای گنجینه هنر جواد معروفی در جشنواره فجر

پس از انتشار اخبار تقدیم روز پنجم جشنواره موسیقی فجر به محسن چاوشی این خواننده نیز همچون حسین علیزاده نسبت به استفاده‌ از نامش در جشنواره موسیقی فجر واکنش نشان داد. در نهایت سیمین غانم هم که روز آخر آخر جشنواره موسیقی فجر به او تقدیم شد به این موضوع واکنش نشان داد و تاکید کرد جایزه‌اش را از مردم گرفته است.

فیلمی برای عشق از دست رفته در کنسرت مسعود صادقلو!

لیلا نجفی درباره جذب مخاطب برای کنسرت‌های بانوان می‌گوید که خوانندگان زن ایران به دلیل شرایط خاصی که وجود دارد، مخاطب با کار آنها آشنا نمی‌شود؛ در نتیجه جذب آنها برای کنسرت کار سختی خواهد بود.

همچنین نادره رضایی می‌گوید که یکی از دغدغه‌های مهم زنان در حوزه موسیقی، سانس کنسرت‌های بانوان است که در سال آینده سانس‌های بهتری به کنسرت‌های بانوان اختصاص خواهد یافت. 

می‌توانیم در پارک‌های بانوان کنسرت برگزار کنیم

در نهایت آیین اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با تقدیر از ۴ هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی و معرفی برگزیدگان جایزه «باربد» ۲۹ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد.

محدود کردن صنایع خلاق به لفاظی‌های مدیریتی / فرهنگ متولی زیاد دارد!

صنایع خلاق واژه‌ای است که این روزها بسیار شنیده می‌شود؛ واژه‌ای که حتی برخی آن را «صنایع خلاق فرهنگی» می‌نامند. موضوعی که یک پژوهشگر صنایع خلاق با تاکید بر غلط بودن آن در عین حال به اهمیت بالای این حوزه اشاره می‌کند و می‌گوید: صنایع خلاق برای کشور ما نوعی مزیت رقابتی است که شوربختانه به لفاظی‌ها و ایونت‌های بی‌سر و ته محدود شده است. 

ماجرای «حراج سفر» چه بود؟

افزایش هزینه‌های سفر ‌و حذف مسافرت از سبد قشری از خانواده‌ها براساس داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بر آن داشت تا ایده «حراج سفر» را همزمان با نمایشگاه گردشگری تهران اجرا کند؛ طرحی مبهم که در جریان نمایشگاه چندان هم به چشم نیامد، با این وجود، مدیرکل توسعه گردشگری گفت که این طرح از سوی تعدادی از استان‌ها برای اوقات خلوتی سفر و نه برای زمان شلوغی مثل نوروز، به اجرا درآمده است.

امضاء «ایرج میرزا» پای یک مجوز حفاری!

مدیر کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از دیجیتال‌سازی اسناد اداره عتیقات تا تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور و همچنین اسناد و عکس‌های تاریخی اصفهان از سوی موزه تاریخ شهرداری اصفهان خبر داد و گفت: کار روی این اسناد چه بسیار اطلاعات مهم و جالبی را از دل آن‌ها بیرون می‌ریزد. مثلا مشخص شد نخستین سند تاریخ‌دار اداره عتیقات، یک مجوز حفاری با امضاء «ایرج میرزا» است.

تخلف در «حراج تهران»؛ مجوزی در کار نیست!

فاطمه داوری، سخنگوی معاونت میراث فرهنگی تاکید کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوزی برای آثار فرهنگی ـ تاریخی عرضه شده در «حراج تهران» صادر نکرده است.

پاسخ حراج تهران به اظهارنظری درباره «غیرقانونی بودن فروش دختر نشسته»

با این وجود در نهایت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ورود دستگاه قضا به ماجرای «حراج تهران» خبر داد.

تملک، مرمت و تمهیدات امنیتی در بقعه شیخ صفی‌الدین

مدیر پایگاه مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی درباره وضعیت بودجه و جزئیات پروژه‌های مرمت، تمهیدات امنیتی و تملک اراضی مجاور به حریم این اثر جهانی توضیح داد و در پاسخ به نگرانی‌ها درباره تعرض‌هایی به حریم شیخ صفی‌الدین اردبیلی تاکید کرد: هرگونه طرحی برای این مجموعه ابتدا باید مورد بررسی قرار بگیرد و تأییدیه‌های لازم را کسب کند.

باغ جهانی «عباس‌آباد» از حریم بهشهر خارج شد

سرانجام واکنش‌ها و اعتراض‌ها به نتیجه رسید و با مصوبه جلسه شورای‌ عالی معماری و شهرسازی، مصوبه قبلی شورای عالی، لغو و عرصه باغ ثبت جهانی عباس‌آباد از حریم شهر بهشهر خارج شد.

چرا برنامه فرزاد حسنی به آنتن نرسید؟

برنامه «ماندنی‌ها» با نام قبلی «مسابقه بی‌سابقه» با اجرای فرزاد حسنی که از مدت‌ها قبل وعده پخش آن از شبکه نسیم داده شده بود این روزها در حال تولید است و احتمال پخش آن در ایام رمضان قوت گرفته است.

رسانه‌ها را تهدید نبینیم

یک استاد ارتباطات با اعتقاد بر اینکه ضعیف‌ترین بخش در حوزه تهدیدات نرم‌افزاری، «رسانه» است، در توضیح آن گفت: در حوزه فضای مجازی ما ضعف‌های بسیار اساسی داریم و دلیل آن هم این است که همواره رسانه‌ها را تهدید می‌انگاشتیم و هیچ‌گاه فکر نمی‌کردیم می‌توانند برای قدرت نرم ما ظرفیت داشته باشند. در مجموع این رویکرد باعث شده خلاء‌ها و یا حفره‌های متعددی داشته باشیم.

سال‌ها خارج از کشور زیست ولی دلش برای ایران می‌تپید

پیرمردی بود با چشمانی به درخشش چشمان یک کودک کنجکاو و پرشور که اگر زنده بود، حوالی همین روزها ۹۶ ساله می‌شد. هنرمندی که سال‌ها در خارج از کشور زیست اما از عشق و علاقه او به ایران و هنر ایران چیزی کم نشد.

واکنش فرزند «فهیمه راستکار» به اجرایی نشدن یک مصوبه

فرزند فهیمه راستکار همزمان با زادروز این هنرمند عنوان کرد که با وجود مصوبه شورای شهر تهران مبنی بر نامگذاری خیابان ارمغان شرقی به نام «فهیمه راستکار» هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.

کارگردان «پیرپسر»: دوست دارم مردم هم زودتر فیلم را ببینند

اکتای براهنی گفت: از نمایش «پیرپسر» در جشنواره فیلم فجر خیلی هیجان‌زده هستم و دوست دارم مردم هم زودتر این فیلم را ببینند.

کمال تبریزی: رأی‌گیری در سکوت/ جشنواره برای نسل بعد از ما است

کمال تبریزی با بیان اینکه رأی‌گیری نهایی جشنواره فجر برای لو نرفتن آراء در سکوت انجام شده است، گفت: با قاطعیت اعلام می‌کنم اگر فیلم «پیر پسر» در بخش مسابقه حضور داشت، تمام جوایز اصلی به این فیلم اهدا می‌شد پس وقتی موانعی باعث عدم حضور این فیلم در رقابت شده، شاید بحث از عدالت چندان معنایی نداشته باشد.

پاسخی به شبهات رأی‌گیری مردمی جشنواره فیلم فجر

مدیر جایزه مردمی جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه هیچ کدام از صاحبان هفت فیلم اول جشنواره در آراء مردمی تاکنون تقاضایی برای بررسی آمار و اطلاعات فیلم‌های خود نداشته‌اند، گفت: روند رأی‌گیری امسال با آنچه در گذشته توسط خانه سینما انجام می‌شد نه تنها تفاوتی نداشت بلکه حتی دقیق‌تر هم شده تاکید کرد: این شیوه از بروز هر تخلفی جلوگیری می‌کند و همه اطلاعاتی در آن قابل وصول است.

از پرسش‌های قابل تامل ساداتیان تا خواهش پژمان بازغی

در چهارمین جشن سپاس تهیه‌کنندگان سینما که با تقدیرهای مختلف همراه شد، سید جمال ساداتیان تهیه‌کننده در سخنانی طرح پرسش کرد که «چرا سینما دو قطبی شده است؟ و چرا نمی‌گذارند اقتصاد سینما بزرگ شود و همیشه دچار مشکل است؟» و همچنین در بخش دیگری از مراسم پژمان بازغی از تهیه‌کنندگان خواهش کرد تا «قراردادهای تیپ را بنویسید تا مشکلات پشت صحنه حل شود.»

برپایی شب «سپاس» با تقدیر از شهاب حسینی،عادل فردوسی‌پور، ایرج طهماسب و..

نمی‌خواهم ریش‌سفیدی کنم/ باید نقش مردم در جشنواره فجر پررنگ‌تر شود

دبیرکل شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره تجسمی فجر با تاکید بر اینکه قصد ندارد نقش ریش‌سفیدی را ایفا کند که جناح‌های مختلف فکری را بدون اینکه به لحاظ وجودی رأی مثبت نهایی خود را داده باشند وادار به همفکری کند، درعین حال از جشنواره تجسمی فجر به عنوان بستری برای میثاق اجتماعی یاد و بر لزوم پررنگ‌تر شدن نقش مردم در این رویداد فرهنگی هنری تاکید کرد.

افزایش امیدواری برای مرمت مجسمه «مادر» پرویز تناولی

چهار سال پس از سرقت سرو میانی مجسمه «تقدیس» اثر پرویز تناولی، به نظر می‌رسد امیدواری برای مرمت این مجسمه بالا گرفته است.

پیشنهادهایی برای خواندن:

آنچه در عملیات «والفجر ۵» گذشت؟

عاشقانه‌ای که خواندنش جرم سیاسی بود!

ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم

داستان یک فرمانده

مجسمه ۲۰ میلیون دلاری به ترکیه بازگردانده شد

اندونزی می‌خواهد تعداد مسافران ایرانی را بیشتر کند

تلویزیون دردسر ساز یک آسایشگاه

هنر «دالی» به هند رفت

درباره «چوپان تنها» که در راه ایران است

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا