تقدیر از طرحهای برتر اولین رویداد ملی همافزایی کنشگران تدبر در قرآن
افق فرهنگی: حجتالاسلام تقیزاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ابتدای این مراسم با بیان اینکه تلاوت قرآن و هنرهای قرآن باید مقدمه انس با قرآن باشد، گفت: انس با قرآن مقدمه تدبر در قرآن است و جامعهای که در قرآن تدبر کند، اینگونه جامعه قرآنی میشود.
تقیزاده قرآنی شدن جوامع را دغدغه پیامبر(ص) دانست و گفت: این همه سفارش پیامبر بر حفظ و کتابت قرآن برای این بود که قرآن از فضای جامعه خارج نشود.
وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی در جامعه انقلابی ما وقتی عالمان صحبت میکنند مردم میگویند دارند حرف خدا و دین را میزنند و امید داریم جریان تدبر در قرآن حرف خدا را به متن جامعه بیاورد.
وی درباره رویداد ملی صاد گفت: این برنامه یک دغدغه داشت و سه کارکرد برای آن در ستاد مطرح شد. کار اول شناسایی بود و اینکه ببینیم اشخاص چه میکنند تا بتوانیم در گام دوم از آنها حمایت کنیم و در گام سوم هم نظارت داشته باشیم برای اینکه جریان تدبر یک جریان بالندهای باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن افزود: در این راستا از فعالان دعوت کردیم و پیشبینی ما حضور حدود ۲۰۰ نفر بود اما استقبال از هزار نفر هم بالاتر رفت و صدها طرح و ایده هم به ما رسید که ۱۹ طرح برگزیده و ۱۱ طرح شایسته تقدیر شدند. در این راستا اساتید و مجموعههایی را شناسایی کردهایم که اصلاً شناخته شده نبودند و امروز باید برای همکاری با آنها برنامهریزی کنیم.
تقیزاده درباره طرحهای رسیده به دبیرخانه رویداد گفت: این طرحها ۶۰ درصد آموزشی، ۲۰ درصد رسانهای و ترویجی و ۱۵ درصد هم آموزشی بود.
وی خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد طرحها برای مخاطب عمومی و ۲۰ درصد برای کودک و نوجوان، ۱۵ درصد برای نخبگان، ۲۰ درصد برای بانوان و ۵ درصد هم بینالمللی بود.
رئیس سازمان دارالقرآن درباره طرح های برتر گفت: ۳۰ درصد برگزیدگان در حوزه کودک و نوجوان، ۲۰ درصد در حوزه رسانه، ۱۰ درصد نخبگانی و ۱۰ درصد هم پژوهشی هستند.
پیوستگی مؤمنین آثار فعالیتهای قرآنی را زیاد میکند
در ادامه این مراسم سید محسن میرباقری -استاد قرآن و عترت- گفت: در دوره انقلاب اسلامی در حوزه قرآن فعالیتهای زیادی شکل گرفته و در حال انجام است. اگر مجموعههای قرآنی با هم ارتباط داشته باشند، اولاً استنباطشان درباره کارها توسعه پیدا میکند، دوماً زمینهای میشود برای همکاری و همیاری که این امری بسیار مهم است.
میرباقری اضافه کرد: هر چه جمعیت مؤمنین با هم پیوستهتر شوند، آثار فعالیتهای قرآنی هم بزرگتر خواهد بود. امروز از مجامع مختلف قرآنی اینجا جمع شدهاند. این ارتباط و هماهنگی میتواند زمینه آشنایی برای فعالیتهای جدید و گستردهتر و توسعه کار قرآنی در کشور را فراهم کند.
این عضو ستاد تدبر در قرآن کریم شرح داد: این کارهایی که در زمینه قرآن میشود، امیدواری به فعالان قرآنی میدهد و شوق و اشتیاق بیشتری را در فعالیتها ایجاد میکند.
او سپس بیان کرد: از درگاه باعظمت الهی درخواست میکنم اولاً به این عزیزان توفیق بیشتری بدهد، دوماً به همه فعالان قرآنی اخلاص بالاتری را عنایت و برکاتشان را به همه بدهد.
میرباقری در پایان افزود: انشالله همان طور که رهبرمان فرمودند کشور و مردم ما به جایی برسند که قالب مردم با قرآن مأنوس باشند و بتوانند قرآن را بخوانند، آن را بفهمند، نور قرآن بر قلب همه وارد شود و جامعه ما به نور قرآن و عترت مزین شود.
ارتباط بین ظهور و تدبر در قرآن
در بخش دیگری از این مراسم آیت الله عابدینی -عضو حقیقی ستاد ملی تدبر در قرآن کریم- در سخنانی اظهار کرد: جامعه به سمت قرآنی شدن پیش میرود که هر چه جلوتر برود به روال بهتری میرسد.
آیت الله عابدینی گفت: انسان اگر بخواهد ابدیت را برای خود محقق کند، حتما باید لحظه های او ابدی باشند. لحظه های محدود ابدیتساز نیست.
وی افزود: قرآن کریم می فرماید: هر کاری می خواهید انجام دهید، خدای متعال و رسول و معصومان عمل شما را می بینند. این میبینند به عنوان آینده نیست.
آیت الله عابدینی ادامه داد: انسان در دنیا کاری که انجام می دهد از شدت گستردگی اثر کار و عمق کار هیچ گاه نخواهد فهمید که تاثیرگذار بوده است اما در آخرت تازه می فهمد که چه کرده است.
عضو حقیقی ستاد ملی تدبر در قرآن کریم اظهار کرد: قدرت نامتناهی انسان در لحظه ها برای ما قابل فهم نیست، و اگر بخواهیم بفهمیم باید نگاه به فعل کنیم. این فعل از علم ما نشأت گرفته است.
وی گفت: هر چه جامعه به سمت ظهور نزدیک می شود قرآن بیشتر مطرح می شود.
آیت الله عابدینی بیان کرد: اگر انگیزه و حرکت را قرآن ایجاد کرد، انسان تمام نفس و بدنش برای قرآن می شود.
استاد برجسته قرآنی تاکید کرد: تشکلات قرآنی امروز نقش جنود امام زمان(عج) را برای حقیقت ظهور ایفا می کنند. این نقش مهم است که باید به آن عمل کرد و به دنبال این باشیم که در جامعه سرایت کند.
لازمه عمل به قرآن تدبر در آن است
محمدتقی میرزاجانی -معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن کریم- در بخش دیگری از این مراسم گفت: عمل به قرآن کریم مقدمات واجب و لازمی دارد که از جمله آنها در ابتدای امر موضوع قرائت قرآن است. ما به عنوان مخاطب کلام الهی اول باید بتوانیم کلامالله مجید را تلاوت و قرائت کنیم.
او ادامه داد: از مراحل بعدی فهم قرآن، درک معانی آیات هست و بعد از آن تدبر در قرآن؛ به طوری که ما مقصود خداوند متعال را از نزول صور و آیات کریمه قرآن کریم عمیقاً متوجه شویم و درک کنیم تا بتوانیم به آن عمل کنیم.
میرزاجانی ادامه داد: لذا تشکیل ستاد راهبری ملی تدبر در قرآن کریم که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی انجام شد، اتفاق بسیار مبارکی است و با توجه به اینکه مدت کوتاهی را از شروع این اتفاق تا الان شاهد بودیم و پشت سر گذاشتیم، تشکیل و برگزاری رویداد ملی صاد میتواند قدم بسیار مبارکی باشد که برای توسعه و گسترش مقوله تدبر قرآن در جمهوری اسلامی ایران کارساز باشد.
معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن کریم اظهار داشت: انشالله در این مسیر یک همافزایی اتفاق بیفتد و مسیر کار توسط دستاندر کاران تبیین شود. همچنین آشنایی با نمونههایی از طرحهای موفق این حوزه صورت بگیرد. این رویداد میتواند یک نقطه عزیمت بسیار مناسب باشد تا ما بتوانیم در سالهای آینده شاهد توفیقات بیشتر باشیم.
او بیان کرد: بعضی از مقولهها مثل مقوله تدبر یک کار بلندمدت میطلبد تا انشالله همان طور که مورد توجه ائمه معصومین(ع) بوده، به عنوان یک فرهنگ بین مردم جا بیفتد. رهبر معظم انقلاب هم به کرات نسبت به تدبر در قرآن متذکر شدهاند.
یکی از گامهای انجام عمل صالح تدبر در قرآن است
در ادامه این مراسم حمیدرضا اربابسلیمانی -معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- قرآن را یکی از سفارشات خود قرآن عنوان کرد و توضیح داد: باید از فرصتهای تدبر در قرآن بهره بگیریم تا بتوانیم از سطح قرآن به عمق آن نزدیک شویم. این کاری بسیار سنگین و مهم است.
او افزود: بحمدالله رویداد ملی صاد برگزار شده و دوستان تحت عنوان ستاد تدبر در قرآن برنامهای را طراحی کردند که خواهران و برادران قرآنی در آن حضور دارند. آنها در این فرصت تلاش میکنند روش تدبر در قرآن، آموزش تدبر در قرآن و نحوه استفاده از قرآن را به عزیزانی که حاضر هستند و افرادی که این برنامه را دنبال میکنند انتقال دهند.
اربابسلیمانی اظهار کرد: از فرهنگ اسلامی دریافت میکنیم که برای اینکه عمل صالح داشته باشیم و در چهارچوب دستورات الهی حرکت کنیم، گام اول انس با قرآن و قرائت قرآن است و گام دوم تدبر در قرآن و گام سوم عمل به فرامین نورانی قرآن است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم این نوع حرکتها و رویدادهای ملی بتواند زمینهساز انس و تدبر بیشتر به آیات قرآن باشد؛ چرا که قرآن نور است و کسی که با نور حرکت میکند در ظلمات گرفتار نخواهد شد.
انتهای پیام