فرهنگی و هنری > سینما و تئاتر

از افسوس مهدی هاشمی برای نبود فیلم‌های جدی تا استقبال افغانستانی‌ها از «مرد آرام»



افق فرهنگی: نشست خبری فیلم «مرد آرام» با حضور عوامل این فیلم همزمان با جشنواره فیلم فجر در برج میلاد؛ سینمای اصحاب رسانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بهنوش صادقی، کارگردان فیلم «مرد آرام» در خصوص این فیلم توضیحات کوتاهی داد و گفت: سینما برای بیان‌ مرزها است و ما در این فیلم‌ فقط موضوع‌مان مهاجران افغانستان نبود بلکه به دنبال حقوق اولیه انسان‌ها بودیم.

او ادامه داد: ما در ایران با حدود ۸ میلیون افغانستانی در حال زندگی هستیم که دردها و رنج‌های‌ مشترک زیادی با ما دارند. بنابراین سعی کردیم بخشی از آن را در فیلم‌ نشان دهیم.

این‌ کارگردان بیان کرد: این فیلم با یک‌ بودجه مدیریت شده تولید شده است. من‌ این فیلم‌نامه را به چندین تهیه‌کننده نشان دادم و همه به من گفتند که فیلم شما خیلی خوب است و حتما در جوایز بین‌المللی موفق خواهد بود اما در اکران ایران برگشت سرمایه ندارد و اگر فیلم‌نامه کمدی دارید ما در خدمت شما هستیم. اما خوشحالم که موسسه تصویر شهر و تهران فیلم پای کار آمدند.

صادقی درباره اکران این فیلم‌ برای مردم‌ افغانستان گفت: در همین اکران عمومی ‌فیلم فجر این فیلم برای اهالی افغانستان هم به‌ نمایش درآمد و خیلی استقبال کردند، آنها خوشحال بودند از اینکه ما افغان‌ها را فرودست نشان ندادیم زیرا بسیاری از آنها در ایران زندگی می‌کنند و افراد متخصصی در حوزه خودشان هم هستند.

در بخش دیگری از این نشست، مهنوش صادقی نویسنده فیلم «مرد آرام» اظهار کرد: قصه ما یک قصه لب مرزی بود و در سنت همسایه ما افغانستان کودک‌همسری وجود ندارد و تاکید ما در داستان روی تحصیل دختر افغان است و نه صرفا ازدواج.

او ادامه داد: افغانستانی‌هایی که این فیلم را دیدند به ما گفتند که شما رنج‌ ما را بازی کردید ولی ما این رنج را تا به امروز زندگی کرده‌ایم.  

بیتا عزیز، بازیگر این فیلم نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: این فیلم یک‌ دغدغه مهم دارد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد و در کشور خودمان هم برخی از این‌ موضوعات وجود دارد.

در بخش دیگری از نشست پویا نوروزی، بازیگر دیگر فیلم در پاسخ به پرسش ایسنا درباره لهجه افغانستانی در این فیلم توضیح داد: من ایرانی هستم و چالش لهجه برای ما زیاد بود البته کارشناس لهجه داشتیم ولی به هرحال بازی لهجه یک‌ کشور قدری سخت است.

در ادامه این نشست مهدی هاشمی، بازیگر اصلی این فیلم گفت: شمیلا شیرزاد جزو بازیگران شفاف و تمام احساساتش باز بود و من باید نسبت به بازی او واکنش نشان می‌دادم.

او در ادامه با تمجید از کسانی که فیلم جدی می‌سازند، گفت: فیلم‌های جدی که نگاه درستی به زندگی انسانی داشته باشد خیلی وجود ندارد، از این‌ جهت ما دوست داشتیم‌ این فیلم‌ بعد ‌از سه سال ساخته شود. درسته که حال مردم خوب نیست و به فیلم‌ کمدی نیاز داریم اما سینما تنها وظیفه‌اش این نیست مخصوصا در ایران ‌که زندگی‌ها متنوعی داریم.

این بازیگر تاکید کرد: نمی‌دانم‌ چرا انقدر سینما جدی افت کرده است و خیلی از فیلم‌های‌ کمدی‌ ما هم در حد مهمانی دورهمی‌ است. فیلم «مرد آرام» هم اگر خوب شده است به خاطر نفسی است که پشت آن‌ بود نه پول. من برای این فیلم پول نگرفتم و کل فیلم ‌زیر ۱۰ میلیارد ساخته شده است.  

شمیلا شیرزاد، بازیگر افغانستانی این فیلم نیز در بخشی از این‌ نشست در مورد نقشش گفت: من تعریف آقای هاشمی را زیاد شنیده بودم و می‌دانستم یکی از بهترین بازیگران ایران است، اما در خیلی از سکانس‌ها ایشان من‌ را راهنمایی و به بازی من کمک‌ کردند.

در بخش پایانی این نشست محمد صادقی، طراح صحنه فیلم از سختی‌های کار خودش گفت و افزود: برای طراحی صحنه این فیلم نزدیک ۶ ماه در افغانستان بودم و بر اساس قصه و فیلم‌نامه به طراحی صحنه و رنگبندی‌ها پرداختم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا