استان ها > آذربایجان شرقی

آیین اختتامیه چهارمین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان‌شرقی برگزار شد


سید محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ در آیین اختتامیه این جشنواره بیان کرد: هنر قائل به عظمت خود است. محفل هنر جلای روح است و هر مدیری که می‌خواهد روحش تازه شود باید با درک خودش در این جلسات حضور داشته باشد. باید مراقب بود که اقتصاد هنر به تجارت هنر بدل نشود زیرا جلسه هنر امری سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه جلسه روح و دل است. هنرمندان و مخاطبان نیز باید مراقب باشند که هنر از مسیر اصیل خود خارج نشده و به لودگی تبدیل نشود.

وی در زمینه بهمن موسیقی آذربایجان‌شرقی، گفت: استقبال هنری نسبت به چندسال گذشته جهشی افزاینده داشته و چنین دورانی در عرصه هنر ‌بی‌سابقه بوده است. بهمن‌ماه با جشنواره عاشیق‌ها شروع شد سپس با جشنواره موسیقی فجر استان و حضور پررنگ مردم ادامه یافت که مطمئنیم بهترین جشنواره خواهد شد. همچنین شاهد اجراهای سفره‌خانه‌ای و صحنه‌ای از دی‌ماه تا قبل از شروع ماه‌ مبارک رمضان هستیم. خوشبختانه توانسته‌ایم امر موسیقی و هنر را در استان به‌صورت کمی و کیفی توسعه دهیم.

وی با اشاره به مشکلات و کمبود سالن‌های اجرا، ادامه داد: افزایش استقبال مخاطب و اجراها منجر به کمبود سالن‌های اجرا شده که این نشان‌دهنده پویایی در موسیقی استان است. هم‌اکنون نزدیک به ۵۰ درصد اجراها، موسیقی صحنه‌ای استانی و فولکلور آذربایجان هستند که نسبت به سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است و اگر موسیقی ایرانی و پاپ را نیز محاسبه کنیم، بیشتر می‌شود. اجراهای اخیر حاکی از باز شدن مسیر هنر در استان و کشورمان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: برخلاف سخنان یک‌سری افراد که در تلاش برای تفرقه‌افکنی هستند، شفافیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بالاترین حد خود نسبت به دوره‌های قبلی است. تمامی مبالغ پرداختی، قراردادها، مجوزها و… در سایت این اداره‌کل قابل پیگیری هستند. در دوره‌های قبلی نیز شفافیت بوده اما شکوفایی امروز به خاطر نگاه توسعه‌گرایانه، غیرسیاسی، غیرخطی و با حمایت تمام و کمال دولت حاکم است.

وی سیاست‌گذاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی را تقویت هسته‌های مردم‌نهاد دانست و تصریح کرد: سه نهاد موسیقی مردمی در سطح استان فعالیت می‌کنند؛ شورای نظارت بر شعر و موسیقی، انجمن موسیقی‌ استان، انجمن عاشیقلار استان که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این سه نهاد قرار می‌گیرد و صرفا مکمل پازلی برای کمک به این انجمن‌هاست. این مراکز جشنواره برگزار می‌کنند، سیاست‌گذاری می‌کنند، راهبری می‌کنند و در حوزه خود از ما نیز بهتر و تخصصی‌تر عمل می‌کنند. هنر را باید به هنرمند سپرد چون این شیوه است که نتیجه می‌دهد. همان‌طور که انتخابات انجمن موسیقی با کاربلدان برگزار شد که بدون جناح‌بندی و دید غلط، بر اصل دموکراسی پیش رفتند.

در ادامه مراسم، مهدی ناصری تهرانی، دبیر چهارمین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان‌شرقی بیان کرد: بیش‌از ۵۰۰ شرکت‌کننده در قالب ۴۲ گروه در این جشنواره حضور داشتند که ۱۱ گروه از شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی و تعداد ۲۴ گروه از شهر تبریز شرکت کرده بودند. از این تعداد ۳۵ گروه توانستند به مراحل بالاتر راه پیدا کنند. همچنین با تعداد ۳۶ سانس اجرا و بیش‌از ۹۲۰۰ بازدیدکننده، رکورددار بیشترین مخاطب کنسرت در جشنواره فجر هستیم. همچنین گروه‌های تلفیقی و حضور نوازندگان مهمان از دیگر استان‌ها بر کیفیت این جشنواره افزوده است.

وی اظهار کرد: سیاست‌گذاری این جشنواره بر حمایت از گروه‌های موسیقی بومی استوار است؛ زیرا این طیف در زمینه جذب مخاطب ضعیف عمل می‌کنند. برای نمونه‌ هنگام برگزاری موسیقی پاپ تهرانی در استان ما، بازدیدکنندگان موسیقی بومی کاهش پیدا می‌کند. به کمک برگزاری این جشنواره‌ها و با همکاری گروه‌ها، می‌توانیم مخاطبان را افزایش داده و پیروز این میدان باشیم.

همچنین در ادامه، غلامرضا میرزازاده رییس انجمن موسیقی آذربایجان‌شرقی گفت: تلاش کردیم تا نزدیک به ۹۰ درصد گروه‌ها فرصت اجرا در جشنواره داشته باشند ولی کیفیت اجراها می‌توانست بهتر باشد. گروه‌هایی که تمرین مداوم در طول سال دارند، در سامانه ثبت شده‌اند، همیشه آماده هستند و می‌توانند اجرایی درخور ارائه دهند اما گروه‌هایی که صرفا به خاطر جشنواره تشکیل می‌شوند نمی‌توانند به این سطح از کیفیت برسند. باید علاوه‌بر کمیت، کیفیت را هم بالا ببریم. البته انتقاداتی نیز به مسئولین برگزاری این جشنواره در زمینه کیفیت صدا و محل برگزاری وارد است که مطمئنا در شان یک هنرمند نیست و باید فورا پیگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: انجمن موسیقی آذربایجان‌ زیرشاخه‌ی انجمن موسیقی ایران بود که بعد از مجمع علنی به عنوان موسسه‌ای مستقل شناخته شد. در تلاش هستیم اقداماتی برای رفاه حال هنرمندان عضو انجمن انجام دهیم؛ مانند برگزاری جشنواره‌ها، گارگاه‌های تخصصی، نشست‌ها، صدور کارت عضویت، ارائه تسهیلات و… . امیدواریم به همت انجمن و یکدیگر، تحولاتی در موسیقی استان رخ دهد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا